zondag 12 augustus 2012

Rondje Schier

Vandaag staat rondje Schier op het programma. De stroming zit perfect mee, de wind wat tegen het eerste stuk, maar we gaan er toch gewoon voor. Om 10.30 uur lopen we met de boten achter ons aan via een geultje naar de Noordzee. Ik had van ZVP Schier al gehoord dat de wind zou toenemen in de loop van de middag, maar dan hoopte wij al aan de andere kant van het eiland te zijn zodat we hem dan in de rug zouden hebben. Mijn marifoon staat stand by en ik hou de berichten in de gaten. Het eerste stuk gaat erg vlot, maar dan begint de wind toch wel aardig toe te nemen (Oost 4 wordt dik 5 met soms 6)en lijkt aan Schiermonnikoog geen einde te komen. We hadden het niet afgesproken, maar beide willen eerst de oostpunt ronden voordat we een flinke pauze nemen merken we aan elkaar. Een wandelaar op het strand die sneller dan ons vaartempo loopt motiveert hierbij ook aardig!
Na ruim 3,5 / 4 uur varen zijn we bij de punt en genieten we van een welverdiende pauze en zijn we er ook al snel aan uit. Het wordt het haventje van Schier waar we eruit gaan en we gaan niet die extra ronde varen van nog eens 3 uur om het eiland echt te ronden. Na een uur pauze vertrekken we met zeehond en al via de waddenzee richting het haventje van Schier. Heerlijk de wind in de rug en de stroming mee gaat het erg vlot totdat de eerste ondieptes komen. Uiteindelijk moeten we er toch uit om te slepen, ons zeehondje kijkt ons nog eens lachend toe en verdwijnt in het diepe water waar wij hadden willen varen. Niks afsteekjes, welkom op de waddenzee!
In dieper water wordt het leven van een kajakker, ook na dik 6 uur gevaren te hebben, een stuk vrolijker en vlot varen we met een mooi ondergaand zonnetje richting veerhaven en zetten we koers naar het haventje van Schier. Om 19.00 uur stappen we uit bij de botenhelling in het haventje en meld ik mij af bij ZVP Schier. Hij vroeg hoe het geweest was, omdat we toch een aardig stuk een stevig briesje tegen gehad hadden. Ik melde dat we moe, maar zeer voldaan straks gaan nagenieten op de camping. Nu nog de kajaks opladen op de karretjes en koers camping. Weer een mooie dag op de Wadden!

Geen opmerkingen: