dinsdag 25 januari 2011

Zwembadtraining Bevers

Geen Govert dit keer bij de zwembadtraining, hij geniet van de sneeuw. Ik heb daarom de twee groepen samengevoegd en ben verder gegaan op wat Govert vorige zwembadtraining met de gevorde groep geoefend heeft; snelle en efficiƫnte reddingen. Omdat de groep die ik vorige keer onder mijn hoede had, hier niet zo veel mee gedaan, heeft de gevorderde groep de beginners door de redding heen gepraat. Uit ervaring weet ik dat je erg veel leert van het weer uitleggen van het geleerde. Daarnaast hebben we geoefend met de verschillende instap methoden en reddingen zoals, de kiwi, heel hook en scoop of schep methode. Leuk om weer wat mensen te kunnen verrassen met wat varianten, maar de X-redding blijft voorlopig gewoon centraal.

dinsdag 18 januari 2011

Zeekamp NKB

Het gaat goed met de aanmeldingen voor het NKB Zeelandkamp, we zitten inmiddels al op 15 deelnemers. Erg leuk dat het zo vlot met het aantal deelnemers, het is toch altijd even afwachten hoe iets gaat lopen. Met de camping hebben we inmiddels ook al prima afspraken kunnen maken, Klaverweide blijft wat mij betreft voor dit soort activiteiten mijn grote favoriet. Prima voorzieningen en locatie. Inmiddels ben ik druk bezig met wat bijzonders voor de deelnemers, geen traditionele T-shirts bij het Zeelandkamp dit jaar.

woensdag 12 januari 2011

Biesbosch


Afgelopen zondag weer eens in de Biesbosch gevaren samen met mijn vader. Het was wel erg goed te merken dat het de afgelopen tijd behoorlijk wat geregend heeft, het waterpeil in de Biesbosch stond behoorlijk aan de hoge kant. het was dan ook lang geleden dat we ter hoogte van de Amalia hoeve de dijk met de punt van de kano aan konden tikken. Wel grappig om nu zo langs de dijk te varen terwijl normaal we op een meter of tien van de dijk varen. Vanwege de kou toch maar mijn moffen en handschoentjes mee genomen. ik vaar normaal nooit met die dingen, maar ik was met name benieuwd hoe het varen was met de handschoentjes. Ik heb nu vrij dunne neopreen handschoenen met grip gevonden voor een prima prijs bij de Decathlon. Ze bevallen wat dat betreft prima om mee te varen. Alleen doordat het toch wat nat wordt en in combinatie met flink wat wind leverde het toch nog wat koude handen op. De moffen krijgen dus toch de voorkeur.

vrijdag 7 januari 2011

Heb je zin...

om het NKB Zeeland kamp mee te organiseren? Was enige tijd geleden de vraag van Karien aan mij. Leuk! was natuurlijk mijn eerste reactie, maar wel even controleren of we voor de mei vakantie verder nog geen plannen hadden staan. En inmiddels zijn we al weer een dikke maand verder na dit telefoontje en is er al weer erg veel gedaan wat betreft de organisatie van het kamp. Van het stukje aanleveren voor de site en Mededelingen tot het samenstellen van de taakverdeling en het programma voor de week zelf.
En het mooiste is dat de eerste aanmeldingen nu al binnen lopen via het, overigens fantastisch, door Paul Stoop gemaakte digitale aanmeldingsformulier.