maandag 2 juli 2007

Rondje Pampus


Gisteren vanuit Muiderberg in een stralend zonnetje vertrokken richting Fort Pampus, al snel hebben we een korte tussenstop gemaakt om toch maar anoraks aan te trekken. Dit omdat het vochtigheidsgehalte wel erg snel toe nam. Na deze korte stop weer koers gezet richting Pampus, totdat een stortbui met flinke windvlagen dit plan verstoorde. Toch maar even terug naar de vorige stop en even afwachten wat er nu gaat gebeuren. Er was onweer voorspeld voor later op de dag, maar je weet nooit en we hebben weinig behoefte om daar middenin te belanden. Na een dik kwartier klaarde het weer wat op en wordt de tocht weer voortgezet. Volgende stop, Fort Pampus.
Zonder verdere onderbrekingen zijn we op Pampus aangekomen en na een uurtje struinen in de gangen van dit betonnen bolwerk in het IJ, hebben weer koers gezet richting Muiderberg.
Net weg, worden we weer van boven begroet met een flinke lading vochtigheid die het zicht tot een meter of tien voor je beperkt. Na twee van dit soort buien gehad te hebben, klaart het weer op en we kunnen zowaar droog de auto´s beladen.
Een leuk tochtje met erg wisselvallig weer.....

Geen opmerkingen: