woensdag 23 november 2011

Praatje, plaatje, daadje.......

Afgelopen weekend was al weer de laatste bijeenkomst van de Workshops instructievaardigheden. Na een korte inleiding door Watze zijn we dan ook zo snel mogelijk aan de slag gegaan. De deelnemers hebben we de voorbereide lessen aan elkaar laten geven. Deze werden door ons, Watze, Pieter, Han, Arie en door mijzelf, geobserveerd en her en der hebben we aanwijzingen geven zodat men ook eens met een andere blik tegen de technieken aan kijkt en met name de mogenlijke didactische werkvormen hierbij.
Over het algemeen zag je dat het niveau van de lessen, vergeleken met de eerste dag zeker omhoog gegaan is! Erg leuk om te zien dat er ook bijzondere nieuwe en creatieve spelletjes bedacht worden. Martien had, in de geest van de Inuit, een spel bedacht om met harpoenen (sat├ęprikkers)op jacht te gaan naar de rondzwemmende zeehond (piepschuim achter een kano). Hoe fanatiek kunnen volwassenen worden in een spel! Erg tof en grote complimenten naar de bedenker Martien!


woensdag 16 november 2011

Nieuw shirt ;-)

Onlangs heeft mijn vader een mooi shirt gemaakt over de evolutie van het boogschieten. Daarna heb ik hem gelijk maar even gevraagd of hij ook zo iets kon uitwerken voor mij. Ik wilde wel wat met peddels en dat is prima gelukt.........

maandag 14 november 2011

Zwembadtraining Bevers

Zondag is het zwembadtraining seizoen van de Bevers weer begonnen. Govert en ik hadden al bedacht dat we flink met de beginners aan de gang wilde. Het waren er echter wat minder dan dat we in eerste instantie door gekregen hadden, twee instructeurs op drie man is dan wel een erg luxe. In ieder geval flink met ze kunnen werken. Erg leuk!

zaterdag 12 november 2011

Instructeurs bijeenkomst Uithoorn

Vandaag weer op pad geweest met de motor. Dit keer naar Uithoorn voor de jaarlijkse instructeurs bijeenkomst en nascholing in Uithoorn. Naast het samenstellen van de vaarkalender ook een workshop blessurepreventie van Willem Oosting. Willem heeft een aantal technieken bekeken puur vanuit de fysiologie. Erg interessant om te bekijken of de technieken en maniertjes die we aan leren behalve effectief zijn op kanogebied, niet te belastend zijn voor je lichaam. Dit levert natuurlijk flinke discussies op....

En morgen naar Klundert voor de zwembadtraining van de Bevers, zo blijf je lekker bezig zullen we maar zeggen.......

maandag 7 november 2011

NKB Workshop Instructievaardigheden deel 2

Na een bijeenkomst met veel theorie, deze keer flink aan de slag en ervaren hoe het is om je thuis voorbereide les nu te gaan geven. Voor veel deelnemers een hele uitdaging!

donderdag 3 november 2011

NKB Workshop Instructievaardigheden deel 2

Zaterdag is het weer tijd voor het tweede deel van de workshops instructievaardigheden. Deze keer is een groot deel van de dag ingeruimd voor het zelf geven van de verschillende lessen met gerichte feedback hierop. Aangezien Pieter in de ochtend andere verplichtingen heeft, neem ik het ochtend deel voor hem waar.