dinsdag 27 april 2010

Rondje Galgeplaat

Windkracht 2 ZO, 18°C en een stralend zonnetje. Wat is het zeevaren toch zwaar.....
Afgelopen zaterdag dus met deze omstandigheden met een groep van 6 man op stap geweest op de Oosterschelde. Vanuit Colijnsplaat zijn we onder de zeelandbrug gegaan richting het noordelijke deel van de Galgeplaat. Netjes via de vaarroute hebben we deze gerond en hebben we met de stroom mee koers gezet richting Wemeldinge. Aangezien we erg vlot gevaren hebben hadden we tijd genoeg om op het strandje een ruime pauze te nemen voordat we weer met de stroom mee terug richting Colijnsplaat moesten. Dit kwam voor mij mooi uit om heerlijk in het zonnetje nog de laatste afspraken te maken over het mee te nemen materiaal naar Zweden. Deze tocht was namelijk ook een mooi moment om even bijelkaar te komen om dit te regelen.

donderdag 15 april 2010

En wederom....ZVE(NEE)


In het begin van de week zag het er allemaal wel aardig uit, maar naar mate het later in de week werd, werd de wind ook steeds minder. Weer een terecht besluit van de examinatoren, maar daar hebben we helaas geen moer aan. Maar goed de theorie hebben we in iedergeval voor komend jaar wel al in de pocket. Nu is het aan ons om en nieue datum te plannen. Die speciale fles whisky die ik nog onaangebroken heb staan om dit moment te vieren blijft voorlopig dus nog even in de kast staan.....helaas.

vrijdag 9 april 2010

Windstil...

Helaas morgen geen ZVE examen in verband met het ontbreken van voldoende wind. Laten we hopen dat het volgende week wel gaat lukken, we hebben alle drie het hele weekend vrij gehouden.The story continues....

donderdag 8 april 2010

ZVE Theorie Examen

Net terug van het Huis van de Sport in Nieuwegein en ik heb geen idee hoe ik het examen gemaakt heb. De twee uur die ervoor staat hebben we alle drie ook dik nodig gehad. Het waren flink wat vragen en een tochtplanning waarbij je behoorlijk wat alternatieven in moest plannen. Allemaal goed te doen, maar je weet nooit.... Zo bekend ben ik helaas niet op het wad, maar plannen is plannen wat dat betreft.

maandag 5 april 2010

ZVE Theorie Examen Donderdag 8 april 2010

Na flink wat heen en weer mailen, hebben we het nu aardig voor mekaar. Komende donderdag het theoriegedeelte van het ZVE examen en in het weekend of in het weekend erop het praktijk examen. Nu eerst maar eens blokken voor het theorie gedeelte en dan zien we de rest later wel weer. Zou het er nou eindelijk eens van gaan komen.....