zondag 21 februari 2010

Cursus Theorie ZV

Het zit er al weer op! We hebben nu drie dagen gehad waarbij we de theorie, die nodig is voor het halen van het ZV examen, doornemen en praktisch invullen. Wat betreft de organisatie, ging er toch behoorlijk wat tijd zitten in het organiseren hiervan. Tot nu toe was ik altijd alleen diegen die zijn verhaaltje mog houden en de rest verzorgde de fam. Kreuk. Nu ik samen met Nico de organisatie overgenomen heb, merk je hoeveel werk zij de afgelopen jaren achter de schermen verzet hebben. Jammer dat dat niet altijd door iedereen gezien is en dat ze daarbij niet altijd even gewaardeerd zijn.
Voor volgend jaar is het zeker weer de bedoeling dat het een vervolg gaat krijgen. Maar hoe en wat, daar zijn we nog druk mee bezig. Nu kijken we in ieder geval terug op een zeer geslaagde cursus.

donderdag 18 februari 2010

De laatste puntjes op de i.....

Komende zondag is al weer de derde en dus ook laatste bijeenkomst van de ZV cursus die dit jaar door Nico en mij overgenomen is van de fam. Kreuk. Tot nu toe is het allemaal erg goed verlopen, afgezien van de eerste versneeuwde bijeenkomst. Die hebben we toen helaas af moeten zeggen met wat begrijpelijke financiƫle gevolgen voor ons. De lunch en de ruimte moesten gewoon betaald worden. Vandaar dat we nu voor de laatste bijeenkomst uitwijken naar een ander lokatie: Moosecamp in Ede. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar van Nico begreep ik dat we hier prima uit de voeten kunnen. Bovendien, gezien het aanbod op internet, lijkt me dit ook voor onze deelnemers een mooie lokatie om te zitten.
Deze keer staat onder andere EHBO voor zeekajakkers, Betonning en tochtplanning op het programma. Hier heb ik een aantal tochtplanningsoefeningen in elkaar gezet met tochten variƫrend van het Grevelingenmeer, de Zeeuwse Voordelta, de Oosterschelde tot tochten vanuit Den Helder. Hier kan men wel even mee vooruit.....