donderdag 26 november 2009

Instructeursbijeenkomst Uithoorn

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse instructeurs bijeenkomst in Uithoorn. Dit keer hoefde we geen kajak mee te nemen voor het bijscholingsgedeelte en kon ik mooi met de motor die kant op. Een aardige ritje, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Na het samenstellen van de erg positief verrassend uitpakkende vaarkalender (zie ook de kalender op deze blog) was het de beurt aan Axel voor een workshop digitale feedback bij een kanotraining. Kortom op welke manier kun je de filmmogenlijkheid van je digitale camera gebruiken om bepaalde technieken te analyseren en verbeteringen aangeven. Met behulp van een laptop, een mooi freeware programma en deskundigen zoals Axel en Nicole Bulk kon je mooi beeld voor beeld bekijken wat men nu precies bij bepaalde bewegingen doet. Erg inspirerend! Hoe en of ik hier in de praktijk ook mee ga werken is een tweede. Er zijn nogal wat praktische bezwaren aan het ´even meenemen´ van een laptop. Maar bij zeekampen en dergelijke zeker een geweldige mogenlijkheid om hier iets mee te doen.

zondag 15 november 2009

Workshop Instructievaardigheden NKB

Net terug van de laatste dag van de serie van drie workshops instructievaardigheden. Vandaag stonden er weer lessen en verschillende workshops centraal. Je merkt goed dat men geluisterd heeft naar de didactische aanwijzingen van Watze en Pieter, doordat je een duidelijk verschil merkt in de opbouw van bepaalde lessen. Her en der zijn wat kleine aandachtspunten, maar ook hier stond vandaag weer iedereen erg open voor. Jammer was wel dat niet veel mensen eens even wat meer experimenteerde met de mogenlijkheid aangeboden door kanoshop en zeekajak.nl,om een droogpak uit te testen of andere kleding combinaties. Deze ervaring kun je namelijk ook weer mooi delen met je toekomstige deelnemers. Het heeft mij in ieder geval niet belet om hier gebruik van te maken en ik heb mezelf, met wat hulp bij de rits op de rug, in een Level 6 droogpak gehesen. Erg comfortabel moet ik zeggen, het enige nadelen die ik kon ontdekken waren de rits op de rug en de net iets te grote maat. Die maat was vanwege het demomodel logisch, je kunt niet alles op voorraad hebben hiervoor. De rits is wel een probleem, je hebt echt hulp nodig van iemand om deze met goed fatsoen open en dicht te krijgen. Maar ik ben in ieder geval wel aardig om. Mocht er nog eens een meevallertje komen, dan weet ik een wel mooie besteding...........

maandag 2 november 2009

Workshop instructievaardigheden bijeenkomst 2

Wederom een zondagmorgen vroeg aanwezig in Bergschenhoek voor de tweede dag van de instructievaardigheden workshop van de NKB. Na een motiverend en inspirerend theorie gedeelte van Watze de Vries, werd het tijd om de theorie in de praktijk te gaan brengen. De deelnemers hebben allen de vorige bijeenkomst een huiswerkopdracht gekregen om een les uit te gaan werken. Deze lessen worden vandaag aan elkaar gegeven. Dat betekent dus 6 lessen van ongeveer 20 minuten en een bijbehorende evaluatie. Met de prettige vooruitzichten van vandaag was ik erg benieuwd hoe gemotiveerd en geconcentreerd iedereen zou kunnen blijven. Maar tot gote vreugde bleef het tot de lunch droog en later bij de overige vier lessen waren de lessen zo dat men ondanks regen en veel wind zich volledig in bleef zetten! Erg prettig om met dit soort gemotiveerde mensen te mogen werken. Her en der zijn nog zeker wat aandachtspuntjes om aan te werken, maar daar komt men tenslotte toch ook voor. Dus ondanks dat ik dik 3 in de stromende regen lessen heb staan bekijken en beoordelen heb ik het erg goed naar mijn zin gehad!