donderdag 27 augustus 2009

Met een knikje....

Afgelopen maandag eindelijk mijn nieuwe peddel via de post ontvangen, een vierdelige Lendal Modified Crank met Kinetik Touring 650 blad. Aangezien deze in Engeland niet op voorraad was, moest deze vanuit de States komen en dat zorgde voor twee weken vertraging. Maar via een mailtje werd ik hier netjes van op de hoogte gebracht en ik kon mijn bestelling annuleren als het voor mij te lang zou gaan duren. Erg netjes dus.
En gisteravond was het dan zo ver, de test...... Een prima peddel die slagen inderdaad effectiever maakt zo op het eerste gezicht. Bij mijn TKBN tocht op de Oosterschelde gaat deze dus zeker mee!

dinsdag 18 augustus 2009

Rondje Rietplaat-Sloot Beneden Petrus

Vanuit Drimmelen dit keer vertrokken naar de Rietplaat op verzoek van Michel. Hij wilde wel weer eens via het slootje van Beneden Petrus de slootjes van de Noorder Jonge Deen door. Na een pauze op de Rietplaat zijn we hier naar toe gevaren. Volgens mij was dit een van de weinge plekjes in de Biesbosch waarvan ik me niet kan herinneren dat ik er al ooit eens gevaren heb. Een geweldig klein kreekje ideaal voor de kano! En daarna weer eens door het Postslootje om op de Amer uit te komen (De laatste tijd hebben we een abonnement op dit slootje......). Dit keer een rondje van 20 km.

woensdag 12 augustus 2009

Toch gevonden....

Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we afgelopen zondag toch de tweede paalkampeerplaats gevonden. Al twee keer eerder waren we op zoek gegaan waar deze plaats op de Noorder Jonge Deen. Dit behoort tot een van de twee nieuwe paalkampeerplaatsen die samen met een aantal steigers als nieuwe kanovoorzieningen door StaatsBosBeheer zijn aangelegd om de Biesbosch kanovriendelijker te maken. Een mooi plekje maar op dit moment vol met muggen. Daarna zijn we nog even doorgevaren naar `De Zwarte Keet` en via het Postslootje naar de Amer om terug te gaan naar Drimmelen. Een mooi rondje van 18 km.

vrijdag 7 augustus 2009

Stellendam-Springersdiep

Donderdag met in totaal maar liefst 10 man vanuit Stellendam vertrokken naar Springersdiep. Vanuit de werkhaven zijn we tot de SG5 de boeienlijn blijven volgen de Noordzee op. Daarna koers gezet richting de gele boeienlijn rondom de Aardappelenbult en verder richting de vluchthaven van Springersdiep. Voordat we in het haventje nog wat zijn gaan oefenen heb ik eerst nog even contact gezocht met de vuurtoren om ons weer af te melden. Deze vertelde dat er, net nadat wij bij hen voorbij waren gevaren, ongeveer een half uur lang een bruinvis rondom de kop van de Aardappelenbult aan het spelen is geweest. Erg jammer dat we dat net gemist hebben.......