donderdag 30 juli 2009

Stellendam-Springersdiep

Volgende week donderdag staat er weer eens een tocht op zee op de planning. We zijn van plan om met een aantal van de club van stellendam naar de vluchthaven van Springersdiep te varen. Een leuke tocht die ik eigenlijk vaker net de andere kant op gevaren heb. Maar aangezien het met het getij nu mooi uitkomt wordt het dus vertrekken vanuit Stellendam. Even afwachten wat het weer gaat doen, maar de lange termijn verwachting op windfinder is nu al erg prettig.

zaterdag 25 juli 2009

Mikado.....

Van de week bij Arend Bloem op zoek geweest naar een nieuwe peddel en ook gedeeltelijk gevonden. Ik heb nu een Archipelago deelbaar in 4 delen gevonden. Dit gaat straks mijn reserve peddel worden en een Kinetic Touring(ook deelbaar in 4 delen) moet de vaste peddel gaan worden. Het grote voordeel is dat het transport erg makkelijk is en dat je nu dus ook met bladen kunt gaan wisselen. Komende week ga ik eens kijken wat losse bladen kosten om ook eens te kunnen experimenteren met grotere bladen (Kinetic Touring)als de prijs hiervoor tenminste redelijk is. Uiteindelijk wordt het de bedoeling dat mijn gewone peddel en mijn reserve peddel in 4 delen deelbaar is zodat ik in principe alles onderling kan gaan wisselen als er iets vervangen moet worden vanwege schade.

woensdag 22 juli 2009

Magnificent.....

Gisteren naar U2 geweest in de ArenA, wat een geweldig concert! Ook het voor- programma Snow Patrol was echt super. Eigenlijk zo lang en goed dat het een soort miniconcert op zich al was. Ik kende wel een aantal nummers, maar niet zo veel van hun. Maar ik ben inmiddels helemaal om, wat een superband. Erg goed gekozen van de heren van U2. En daarna natuurlijk U2 zelf, fantastisch concert met een enorm indrukwekkend podium wat voor een speciale sfeer zorgde. Oja, bij Arend Bloem ook prima geslaagd.........

dinsdag 14 juli 2009

U2 360° TOUR

Volgende week vakantie en eerst weer eens even naar Arend Bloem voor een nieuwe peddel en daarna door naar de Arena voor U2. Via Youtube al wat leuke stukjes gezien van het concert, ik ben benieuwd!

zaterdag 11 juli 2009

Peddel dilemma...

In de eerste week van de vakantie staat een bezoekje aan Arend Bloem op het programma om een nieuwe peddel te gaan halen. Na behoorlijk wat zoek en speurwerk op internet naar wat er allemaal is, neig ik toch nog gewoon naar mijn oude vertrouwde Archipelago van Lendal. Afgelopen zondag ook eens met de Nordkapp van mijn vader gevaren, maar dat was eigenlijk ook niet alles. Je voelt wel dat je duidelijk wat meer water verplaatst, maar een smaller peddelblad blijft toch zeker mijn voorkeur houden. Daarom op internet naar wat opties voor een nieuwe Archipelago bekeken zoals blad en steel materialen. Maar na wat op en neer mailen met Arend Bloem zelf kwam ik toch tot de conclussie dat hij zoveel heeft dat het het makkelijkste is om toch maar naar Wormer te reizen. Bovendien moet ik dinsdag 21 juli toch ´s avonds in de Arena zijn voor U2, kortom dat wordt een heerlijk dagje.........thema kajak´s en geweldige muziek.

zaterdag 4 juli 2009

Steekvliegen en motorbootjes....

Vanmorgen samen met mijn vader de Biesbosch in geweest. Ik heb het plan opgevat om van de kanovoorzieningen de coordinaten te verzamelen, zodat deze op de bevers site gezet kunnen worden. Het kaartje wat uitgegeven wordt in het bezoekerscentrum geeft naar mijn idee iets te globaal de lokatie aan, de voorziening op de Jonge Deen zijn we nu al twee keer straal voorbij gevaren. Dus vandaag op stap met de Garmin van mijn vader, best wel een leuk speelgoedje, maar deze is met name gericht op het gebruik op de fiets, te voet of in de auto. Als ik ooit zo´n ding koop wil ik graag iets waarin ik ook stafkaarten kan laden. Maar goed deze geeft ook prima de lokatie aan en waterdicht verpakt onderdeks gaat alles prima mee. Het clubhuis was de test en daarna stond de paalkampeerplaats op het programma. Vanuit Drimmelen via het Spijkerboor naar de paalkamperplaats bij de Bevert. Hier een bakkie en wat klooien met de GPS. Daarna via Buitenkooigat, Gat van de Slek, Keesjes Killeke, Gat van de Plomp en het Slootje van Sint Jan weer gauw richting Amer om de enorme aantallen steekvliegen (ze moeten toch meestal mijn vader hebben ;-) ) en motorbootjes te ontvluchten.