maandag 23 februari 2009

Postslootje

Gisteren op zoek gegaan naar een van de nieuwe voorzieningen in de Biesbosch die aangelegd zijn / worden door Staatsbosbeheer. We wisten dat er ergens in de buurt van het Postslootje een nieuwe kampeermogenlijkheid gemaakt wordt voor kano´s, maar omdat we de plek niet nauwkeurig wisten is het gebleven bij een rondje postslootje. Ook een mooi stukje biesbosch waar ik eigenlijk maar zelden kom. Maar omdat we even flink tegen de wind en golven in wilde beuken was dit een aardige bestemming. Na een pauze op de Vischplaat weer terug via het derde gat naar de Amer en weer terug naar Drimmelen. Een mooi rondje van 18 km in een kleine drie uur gevaren, prima trainingsrondje.

zondag 15 februari 2009

Zwembadtraining

Net terug van de zwembadtraining bij de bevers. De Niervaert in klundert is hiervoor al jaren het vaste adres. Behoorlijk wat ruimte en men doet niet zo moeilijk over het naar binnen slepen van de kano´s zo lang je moeite doet om de boel netjes te houden. Vanwege de afwezigheid van Govert heb ik de groepen instructie gegeven. Met de beginnersgroep verder gegaan met de lage steun, met de nadruk op de heupbeweging. Daarna nog even een begin gemaakt met zijwaarts verplaatsen. Daarna waren de gevorderden aan de beurt voor een hoge steun. En tenslotte de beginners de gevorderden laten redden door de beginners. Een prima ochtend zo.

dinsdag 10 februari 2009

Praktijkdag TKBN

De laatste bijeenkomst is afgelopen zondag al weer geweest. In drie dagen wordt de theorie voor het ZV examen behandeld. Zondag was het moment dat theoretische kennis omgezet moest worden naar het het maken van een goede tochtplanning, rekening houdend met stroming en getij. Een lastige klus blijkt altijd weer. Mijn rol hierin was het op weg helpen en bijsturen van diegene die vast liepen hierbij. Weinig verschil dus met mijn dagelijkse werkzaamheden op school, maar wel erg leuk om te doen!

zondag 1 februari 2009

G#mp&_(?!!#&gfhyv!!!!

Kortom het is afgelopen week iets anders verlopen dan gepland. De griep heeft me vanaf dinsdagavond tot vanochtend ongeveer in bed gehouden. Leuk al dat werk van de presentatie, maar voorlopig dus even voor jan joker. Hopelijk valt er ergens nog op korte termijn een nieuwe datum te plannen. Flink balen dus dat het niet door is gegaan, maar het zij zo......