dinsdag 23 december 2008

Schotland en TKBN theorie

Vakantie!!!!
Na een drukke week met kerstkransen, kerststukjes, schaatsen en een galabal ben ik blij dat het weer twee weken vakantie is. Het plan is om de lezing over Schotland en mijn gedeelte voor de TKBN theoriedag verder uit te werken/ bijwerken. Oja, tussendoor moet ook nog even de badkamer gesloopt worden. Hier beginnen ze de 5e januari aan en om wat kosten te sparen ga ik deze leeg opleveren. En leeg is dan helaas ook echt leeg. Kortom ik ga mij de komende kerstvakantie wel vermaken.

Alvast prettige dagen!!!

maandag 15 december 2008

Theoriecursus ZV TKBN

Gisteren weer in IJsselstein geweest voor de TKBN. Inmiddels al een vertrouwd adres geworden zo de laatste jaren. Deze keer was ik benaderd om een theorie gedeelte te verzorgen voor de theoriecursus ZV van de TKBN. EHBO en een stukje over onderkoeling stonden voor mij gereserveerd deze keer. Een flinke club van 28 man/vrouw mocht ik bijpraten over deze onderwerpen. Het EHBO gedeelte was aangepast op het zeekajakken. Met als centrale vragen wat neem ik mee in mijn EHBO-set en wat kan ik er nou daadwerkelijk mee. Ik had de groep gevraagd een lijstje te maken met mogelijke ongelukken, deze hebben we daarna bekeken en naar mogelijke oplossingen gezocht. Zo werd het een wat interactiever deel en daardoor vloog de tijd vrij snel om. Erg leuk om te zien hoe men toch nog actief blijft nadat men toch al behoorlijk wat informatie van anderen al te verwerken heeft gekregen.
11 januari sta ik ook weer ingedeeld, dan gaat mijn deel over zeekaarten en ik doe nog een gedeelte over betonning. Hier ben ik ook al mee bezig om het geheel wat interactief te houden, anders wordt het een lange zit voor beide partijen...........