maandag 19 mei 2008

Rondje Tiengemeten TKBN

Gisteren voor de TKBN een tocht rond het natuurgebied Tiengemeten gevaren. Met een leuke groep van in totaal 7 personen zijn we net buiten Stad aan het Haringvliet bij het zwemstrandje vertrokken. We hebben gelijk koers gezet richting de vaargeul om deze als een groep over te steken naar Tiengemeten. Langs de contouren van het eiland, zijn we richting de oostpunt gevaren. Heerlijk in de luwte van het eiland onder een stralend zonnetje was het goed toeven op het water. Na het ronden van het eiland, kom je halverwege de noordkant pas de eerste echte redelijke uitstap, en gelijk maar lunchplaats, tegen. Natuurmonumenten heeft hier duidelijk goed geïnvesteerd. Een prima aansluiting van het voetveer brengt natuurliefhebbers naar de informatieboerderij. Sinds mijn laatste bezoek is er redelijk wat veranderd op het eiland. Prima wandel-, fietsroutes en zelfs een camping. De eerste tochtideeën voor een bikkeltocht vanuit Drimmelen zijn tijdens de lunch al weer geboren!!

Na een prima lunch weer koers gezet richting het westen om het laatste gedeelte van het eiland te ronden.
Erg leuk om de reacties te horen van de deelnemers aan deze tocht op mijn manier van tochtleiden. Het meest opvallende was toch wel dat voor een persoon het de eerste TKBN tocht was waar hij geen natte oefeningen bij hoefde te doen........

Kortom een heerlijke vaardag met een zeer geslaagde groep mensen. Wat mij betreft komen er volgend seizoen weer twee tochten op de kalender. De eerste ideeën heb ik al!