zondag 30 maart 2008

Ieder jaar weer is het een vast onderdeel van de activiteitenkalender bij de Biesbosch Bevers, de Bever Klusdag. Een keer per jaar zorgen we er net voor het zomerseizoen voor dat het clubgebouw, de kano-opslag en het terrein rondom het clubgebouw een stevige opruim en schoonmaak beurt krijgt. Met de hulp van vele helpende handen en handjes ziet het clubterrein er iedere keer weer snel netjes uit. Maar om een of andere reden schijnt het nooit te lukken om een dag uit te kiezen waarbij het geheel droog blijft.......

zondag 16 maart 2008

Peddelpraat Rondje Marken

Gisteren met Peddelpraat onder leiding van Sien van Meurs, het Rondje Marken gevaren. In tegen-stelling tot de laatste paar jaar (vorig jaar heeft men vanwege het heftige weer Volendam niet eens gehaald!)was het een heerlijk rustige tocht, waarbij we in een heerlijk zonnetje op Marken en in Volendam hebben kunnen pauzeren. Het aantal deelnemers was echt enorm, zelden heb ik met 48 (exclusief 6 instructeurs als begeleiding) zeekajakkers gevaren. Een vreemde maar wel erg gezellige ervaring. Dit omdat er wel erg veel oudbekenden bij de groep zaten. Erg leuk om zo al die mensen weer eens te spreken. En de eerste afspraken voor Angelsey zijn inmiddels ook al weer gelegd, kortom dat komt helemaal goed.

maandag 10 maart 2008

Zwembadtraining Biesbosch Bevers

De laatste al weer van dit winterseizoen. Vijf keer kunnen we in Klundert, in de Niervaert, ons in water met een comfortabele temparatuur uitleven. Ook dit jaar heb ik samen met Govert en Peter de instructie verzorgd. Altijd leuk om mensen weer wat verder op weg te helpen met de verschillende kanotechnieken. Ik vindt het altijd wel weer een vrij lastige uitdaging, met name omdat het merendeel van de deelnemers ook mijn gewone vaarmaatjes zijn tijdens de verschillende clubtochten. Maar ik geloof dat het ook deze keer weer prima gelukt is. Straks komende eerste tochten er weer aan. Rondje Marken is de eerste die bij mij op de planning staat.

zaterdag 1 maart 2008

The Anglesey Sea Kayak Symposium 2008

Eindelijk is het helemaal rond! Dit jaar ga ik naar het Anglesey Sea Kayak Symposium. Tijdens de verschillende Schotland tochten met Peddelpraat heb ik het al vaak met Rick over dit symposium gehad. Het deelnemen hieraan stond dan ook al enige tijd hoog op mijn things-to-do-list. Rick zorg zelf, samen met nog een aantal anderen, al jaren voor het landgebeuren tijdens dit evenement. Hij en Axel hadden me dus al lange tijd enthousiast gemaakt hiervoor. Het probleem was de voorgaande jaren met name het ongelukkige tijdstip dat dit plaats vindt in Wales. Het eerste weekend van mei valt vaak net even ongelukkig met de meivakantie. En als je in het onderwijs zit ben je toch van dit soort vakantiemomenten afhankelijk. Maar dit jaar valt alles mooi samen! En vandaag dus via de mail de bevestiging van mijn inschrijving binnen gekregen. Weer iets leuks om naar uit te kijken........:-)