zondag 24 februari 2008

The Small IslesVandaag van Peddelpraat de bevestiging binnen gekregen voor de Schotland tocht van komende zomer. We gaan met in totaal 11 man/vrouw onder leiding van Ray Goodwin en Axel Schoevers de schotse Small Isles verkennen. Voor mijn vader en mij al een wat vertrouwde omgeving omdat we hier een aantal jaar geleden ook al zijn geweest met Peddelpraat. Toen had Ray het plan opgevat om op Skye een meer op te zoeken om daar met zeekayaks een stuk te gaan varen. We waren allen erg verbaasd en verrast van dit bijzondere voornemen. Het enige wat meneer de tochtleider vergeten was mee te delen, was dat we hiervoor de kayak´s een watervalletje op zouden moeten slepen om er te komen...........klein detail. Ik ben benieuwd wat onze ´grote´ vriend nu weer voor wilde plannen heeft uitgewerkt!

vrijdag 15 februari 2008

Icom IC M-71

Bij Jacobs Electronica in Breda vandaag eindelijk mijn marifoon gekocht. Eindelijk, want het is nogal een vrij langdurige weg die je moet afleggen om in Nederland legaal in het bezit te komen van een marifoon en de bijbehorende vergunning. Maar hierover meer in mijn volgende blog. Komend weekend met een open dag op school en maandag een ouderavond, zal er aanstaande zondag niet veel van varen terecht komen vermoed ik zo. Even echt uitslapen en mijn gemak houden lijkt me verstandiger voor komende zondag. Het is namelijk al weken veel te druk op school. Echt uittesten van het apparaat zal dus waarschijnlijk pas de week daarop gaan gebeuren. Ik ben benieuwd wat je zo aan scheepsvaartverkeer oppikt als je op de Amer vaart.

zondag 10 februari 2008

Zwembadtraining


Vandaag weer heerlijk in het zwembad bezig geweest met de vereniging. Ik had vandaag de `beginners` onder mijn hoede. Echte beginners zijn het niet te noemen, maar je moet toch op een of ander manier een verdeling maken. Op het programma stond de heupdraai. Als je de verschillende kanotechnieken zo eens beter bekijkt, merk je dat die heupdraai eigenlijk overal wel in verweven zit. Na flink wat oefeningen om deze beweging er soepel in te krijgen, zijn we van het kleine bad verhuisd naar het grote bad. Hier hebben we de X-redding nog eens gedaan en ik heb de Kiwi-redding als variant nog even laten zien. De laatste tien minuten is altijd even speeltijd en ben ik zelf nog even bezig geweest met rollen en de balance brace. Dat laatste blijft lastig in mijn eigen boot met het relatief hoge achterdek. Maar in de Valley Nordkapp blijft het me lukken.

vrijdag 8 februari 2008

Still alive...

Het is weer even geleden dat ik me met mijn blog bezig heb gehouden. Gewoon simpelweg een gebrek aan tijd was de belangrijkste reden hiervoor. Maar inmiddels ben ik officieel begonnen met de NKB zeeinstructeur 3 opleiding, heb ik mijn eerste lezingen hiervoor al gegeven en is het marifoon verhaal ook afgerond (hierover meer in een van mijn volgende blog´s). De eerste beoordeelde lezing was een vrij zware bevaling. Ondanks dat ik al bijna 10 jaar voor de klas sta, is het weer even wennen om te weten dat er iemand je aan het beoordelen bent. De eerste lezing over getij en stromingen liep dan ook niet geheel volgens, overigens wel goed voorbereid!, plan.
Ik blijf het een lastig onderwerp vinden om dit uit te leggen. Maar goed ik geloof dat men dit een leermomentje noemt. Een volgende keer bouw ik het geheel compleet anders op en probeer ik er een praktischere invulling naar de directe praktijk er aan te geven. De eerste ideeen hiervoor heb ik al globaal uitgewerkt. Gelukkig gingen de rest van de onderwerpen wel redelijk zoals ik graag wilde, maar ook hier mag nog wel aan geschraafd worden. Toch wel lastig om weer ´in de schoolbanken´te zitten, maar wel leuk (met name achteraf). Maar goed voor volgende winter sta ik weer op de planning bij de TKBN, prettig als blijkt dat men vertrouwen in je heeft!