dinsdag 25 september 2007

Bijzonder.......


Bijzonder was het zeker te noemen, het Whisky by the Sea festival afgelopen weekend. Zelden heb ik zoveel liefhebbers van het Schotse vocht bijelkaar gezien. Na even wat onwennig rond gekeken te hebben werden we al vrij snel door een meneer in serieus schotse kleding ingewijd in de wereld van de Lowland whisky. Een prima begin, wat met een heerlijke variatie op het eerste glas (double wooded finish) werd afgerond. Zo hebben we de hele zaal afgestruind naar onbekende variaties en voor ons nog onbekende merken. Wat een genot!!

De 30 jaar oude Dalwhinnie, a 240,- Euro per fles, was toch wel een van de hoogtepunten van de avond. Maar een wat rokerige variatie op de 10 jaar oude Laphroaigh (Quarter Cask), sloot de avond toch ook wel erg prettig af. En, nog ongeopend, heb ik nog de speciale festival botteling voor een speciale gelegenheid staan:


Een gedeelte van een vat 16 jaar oude CLYNELISH uit 1990. Deze speciale botteling Clynelish heeft een alcoholpercentage van 46% en is gerijpt op een refill Sherry butt (fust nr. 3944).
Gedistilleerd op 11 mei 1990 en gebotteld 29 november 2006.


Er zijn er slechts 240 flessen beschikbaar, deze malt is niet bijgekleurd (natural colour) en is unchillfiltered. De Clynelish malt wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de blended whisky's en de malt is zeer bepalend voor de Johnnie Walker Gold Label 18 jaar oud. Slechts een zeer klein gedeelte van de productie wordt als Single Malt op de markt gebracht.

dinsdag 18 september 2007

Whisky by the Sea festival

`Zaterdag 22 september staat het Arsenaal in Vlissingen volledig in het teken van (malt) whisky. Het zal voor de bezoekers van het festival een geweldige ervaring zijn te kunnen genieten van de vele aanwezige whisky’s. Vrijwel alle importeurs zijn aanwezig, die enkele honderden verschillende whisky’s presenteren. .`aldus de organisatie van dit evenement.

Zeekajakken en malt whisky zijn voor mij aan elkaar verbonden geraakt de afgelopen jaren. Om een of andere reden ben ik begonnen met het genieten van een goed glas whisky, sinds ik op zee vaar. Misschien komt dit ook omdat een groot deel van mijn tochten in het geweldige Schotland plaats vinden ;-). Maar goed, inmiddels ben ik dus een enorme liefhebber van een goede malt geworden en nu op korte afstand een festival georganiseerd wordt in het teken van whisky wil ik daar natuurlijk ook wel even een kijkje nemen.

Voor komende zaterdag staat dat dus dan ook op de planning. Samen met mijn vader, en ook vaste vaarmaatje bij dit soort tochten, gaan we ons verder verdiepen in de wondere wereld van de whisky. De tocht van zondag rond Tiengemeten laten we maar even voor wat het is............

maandag 17 september 2007

Zeekamp TKBN Ellemeet

Vandaag het APS rolletje van mijn waterdichte Canon opgehaald en na wat scan werk zijn deze foto´s ook toegevoegd bij diegene die ik al digitaal via mijn EOS 350D had. Nu nog even de hele foto serie in de juiste opmaak krijgen en dan zullen ze ook online staan op de hoofdsite.
En dan zit het echte zeeseizoen er inmiddels al weer aardig op. Maar goed in de wintermaanden varen we gewoon, met name in de Biesbosch, door. En voor de rest zien we wel wat er zich voor doet.....

zondag 16 september 2007

Artikel Wildlife Magazine


Het heeft even geduurd, maar inmiddels heb ik het artikel wat ik enige tijd geleden geschreven heb voor het blad Wildlife Magazine digitaal ontvangen. Dit is een mooi moment om een nieuw onderdeel aan de site te gaan voegen: Stories. Aangezien mijn vader al wat meer kanoverhalen op voorraad heeft, zullen ook deze verhalen hier te vinden zijn. Bovendien maken we de meeste van dit soort tochten toch samen met meestal een aardige rolverdeling, hij het verhaal en ik de foto´s.

woensdag 12 september 2007

Foto's Corsica online!

Het was een flink karwei, maar na flink wat scan werk zijn de foto's van onze eerste echte grote kajaktocht nu online. Als je zo bezig bent met het scannen en sorteren, komen alle bijzondere momenten weer boven. Echt een geweldige tocht om nooit te vergeten.
Vandaag ook gelijk het APS rolletje van mijn watercamera weggebracht om te laten ontwikkelen. Nog even wachten dus. Zo gauw ik deze weer terug heb kan ik ook weer aan de slag met de foto's van het TKBN kamp van afgelopen weekend. Maar eerst nog het verslag van het NKB zeekamp afronden. Door alle drukte op school is dit even blijven liggen, gelukkig zijn mijn dag-aantekeningen behoorlijk gedetailleerd geweest. Dit scheelt een hoop graafwerk in mijn bovenkamer........

zondag 9 september 2007

Het zit er weer op!

Vandaag om 21.00 uur weer thuis gekomen na een weekend zeekamp met de TKBN in Zeeland. Ellemeet begint zo onderhand wel erg vertrouwd te raken, op de camping beginnen ze me al te kennen! Dit seizoen heb ik ook vrij vaak op camping Klaverweide gezeten. In juni en nu in september met de TKBN en in juli een week met de NKB. Een mooie uitvalsbasis voor tochten in de zeeuwse voordelta!