donderdag 30 augustus 2007

Weer aan het werk

Na zeven weken vakantie en een introductieweek zit nu de eerste echte schoolweek er al bijna op. Het is wel even wennen, nieuw gebouw, nieuwe collega´s en zelfs een aantal nieuwe vakken erbij op het rooster. Wel leuk allemaal, maar ik voel me af en toe nog net zo´n brugklasser die de halve school door loopt op zoek naar het juiste lokaal.
Ondanks een aantal opstart problemen die je in deze situatie al tijd wel krijgt, valt het me niet tegen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen waarvan ik nu al heb, dat we dat maar gauw moeten veranderen. Maar dat lossen we ook wel weer op.
Volgend weekend staat het laatste zeekamp van dit jaar nog op de rol. Het TKBN zeekamp in Ellemeet. Ik heb er al erg veel zin in, het blijft gewoon geweldig om aan dit soort activiteiten als instructeur een steentje bij te kunnen dragen.
Als het weer en met name de wind een beetje mee zit komt het weer helemaal goed!

woensdag 15 augustus 2007

Druk, druk, druk....


Ach, valt op zich wel mee. Er lopen nu alleen nogal wat dingen tegelijk. Afronding zeekamp NKB in de vorm van een verslag, bestuderen van het cursusboek marifonie, zeevaardigheid extra theorie op niveau houden en alvast wat globale ideeën uitwerken voor wat betreft de tochten tijdens het TKBN kamp van 7 t/m 9 september ook weer in Ellemeet. Daarnaast mag ik het zaterdagavond gedeelte verzorgen. Aan het thema zijn we al uit, dat wordt onderkoeling. Met de verdere uitwerking ben ik al aardig ver in mijn hoofd, nu nog uitwerken op papier.
Ik hou niet echt van een droge opsomming, dus ik wil het wat praktischer houden. Eerst wat korte theorie en daaraan gelijk gekoppeld de praktische uitvoering met de beperkte middelen die wij in de kano meeslepen. Ik heb nog even om het geheel verder uit te werken, komt helemaal goed dus.
En maandag is het weer zo ver, na een lange vakantie(lang leven het onderwijs)met eigenlijk alleen maar kanoën en het gezin, mag ik weer aan de slag.
Dat zal even wennen worden ben ik bang. Met name omdat het oude schoolgebouw inmiddels grotendeels gesloopt is en we samen met een andere lokatie nu (eindelijk) in één gebouw komen. Erg spannend allemaal!

woensdag 8 augustus 2007

Foto´s zeekamp op de site

Het was even zwoegen, maar de foto´s van het zeekamp zijn inmiddels terug te vinden op de site. Flink wat werk, zeker omdat ik het toch allemaal een beetje in de zelfde opmaak en stijl wil hebben.
Vandaag ook begonnen in het cursusboek marifonie. Als ik dan toch het plan heb opgevat om een marifoon te gaan kopen, moet ik het maar gelijk goed doen ook. Een officeel geregistreerd exemplaar dus. Op internet heb ik al een aantal marifoons gezien die me wel wat lijken. Op dit moment gaat de voorkeur uit naar de Icom en dan waarschijnlijk de Icom IC-M33. Goed waterdicht en degelijk. Maar goed voordat al het papierwerk afgerond is ben ik, heb ik gehoord, wel weer minimaal 3 of 4 maanden verder. Eerst maar eens verder met mijn cursusboek en inschrijven voor het examen in Rotterdam of Den Haag.

woensdag 1 augustus 2007

Zeekamp NKB, Ellemeet 2007Hier al wat foto´s van het zeekamp van vorige week. Ik ben nu druk bezig om de foto´s genomen met mijn watercamera te scannen. Tja, deze APS camera doet het nog te goed om nu al aan de kant te leggen voor een digitaal waterdicht exemplaar. Dan de boel nog wat sorteren en deze selectie zal straks weer op mijn website te vinden zijn. Wel erg leuk om zo de foto´s weer terug te zien. Nu komen ook steeds de foto´s binnen van de deelnemers. Terugkijkend was het een geweldige en leerzame week.