zondag 29 juli 2007

NKB Zeekamp Ellemeet


Gisteren terug gekomen van een intensieve week zeekamp in Ellemeet, Zeeland. Van windkracht 2/3 de eerste dag tot een verplichtte rustdag van wege een stormdag met uitschieters naar windkracht 9!! Het thema van afgelopen week kwam dan ook met name neer op veel zout water en erg veel wind. Ondanks (of juist dankzij?) dit bijzondere weer veel geweldige tochten gemaakt en heerlijk kunnen spelen in het zeeuwse zilt.

Wordt vervolgd....

dinsdag 17 juli 2007

Knutselen met kanoërs


Het was vandaag weer eens tijd om de gelcoat tevoorschijn te halen. De gebruikssporen zijn al vrij duidelijk te zien op mijn boot. Op zich geef ik daar niet zo heel veel om, hij is gemaakt om te gebruiken en dan hoort dat er gewoon bij. Maar ik ben zeker wel zuinig op mijn boot en voer daarom, eigenlijk altijd samen met mijn vader, eventuele noodzakelijke reparaties altijd zo snel mogelijk uit. Klinkt simpel, maar het wel de manier om je boot te behouden.


Inmiddels ook het filmpje wat ik afgelopen zondag gemaakt heb op het net gezet. Al zeg ik het zelf, ik ben wel tevreden met het resultaat (zie vorige bericht).

zondag 15 juli 2007

Rondje Biesbosch

Vandaag om negen uur vertrokken vanuit Drimmelen om een rondje Biesbosch te varen. Even mijn nieuwe spatzeil uitproberen en ik wilde eens wat experimenteren met het maken van filmpjes met de digitale camera.

Vanuit de oude haven vertrokken richting het Spijkerboor, om daar het slootje van St. Jan in te varen. Bij het bruggetje in het slootje van St. Jan de camera te voorschijn gehaald en eens wat geexperimenteerd. Werkt erg goed, daar gaan we meer mee doen. Via het Middelgat van de Plomp langs de Amalia Hoeve via het Middelveld om De Gijster gevaren om uit te komen in Keesjes Killeke. Op het strandje bij het Gat van de Kerksloot een koffiepauze genomen en nog even wat foto´s gemaakt van de boten. Na de koffie via de Amer weer terug naar het clubhuis. Een lekker rondje om wat vastzittende spieren weer lekker los te krijgen.


donderdag 12 juli 2007

Voorbereiden op het NKB zeekamp
Net terug van een korte vakantie met het gezin op Texel, nu al weer bezig om het een en ander voor te bereiden voor het NKB zeekamp in Ellemeet. De ideale mogelijkheid om meer ervaring op te doen als aspirant-zeekanoinstructeur. Vandaag de eerste inkopen gedaan voor wat betreft het eten en de snacks voor onderweg. En vanavond weer eens op het net wat gezocht naar achtergrond info over de onderwerpen waar ik de deelnemers iets wijzer over mag maken.
Volgende week nog even wat polyesteren aan mijn boot, ik ontdekte helaas wat schade aan de gelcoat. Maar dat moet wel weer goed te repareren zijn. We worden namelijk al vrij handig in het repareren en aanpassen van onze boten mijn vader en ik.
Zondag nog maar weer eens even de boot in om een stukje te varen in de Biesbosch.

maandag 2 juli 2007

Rondje Pampus


Gisteren vanuit Muiderberg in een stralend zonnetje vertrokken richting Fort Pampus, al snel hebben we een korte tussenstop gemaakt om toch maar anoraks aan te trekken. Dit omdat het vochtigheidsgehalte wel erg snel toe nam. Na deze korte stop weer koers gezet richting Pampus, totdat een stortbui met flinke windvlagen dit plan verstoorde. Toch maar even terug naar de vorige stop en even afwachten wat er nu gaat gebeuren. Er was onweer voorspeld voor later op de dag, maar je weet nooit en we hebben weinig behoefte om daar middenin te belanden. Na een dik kwartier klaarde het weer wat op en wordt de tocht weer voortgezet. Volgende stop, Fort Pampus.
Zonder verdere onderbrekingen zijn we op Pampus aangekomen en na een uurtje struinen in de gangen van dit betonnen bolwerk in het IJ, hebben weer koers gezet richting Muiderberg.
Net weg, worden we weer van boven begroet met een flinke lading vochtigheid die het zicht tot een meter of tien voor je beperkt. Na twee van dit soort buien gehad te hebben, klaart het weer op en we kunnen zowaar droog de auto´s beladen.
Een leuk tochtje met erg wisselvallig weer.....